Η Κύθνος

Ανακαλύψτε την Κύθνο!

Η Παναγία Κανάλα της Κύθνου

kanala studios kythnos-kolona

Ένας ξεχωριστός οικισμός, καθώς είναι χτισμένος πάνω στην πευκόφυτη παραλία Μεγάλη Άμμος. Η εκκλησία της Παναγίας Κανάλας είναι αυτή που έδωσε το όνομα αυτό στον οικισμό. Κάθε χρόνο οι πιστοί επισκέπτονται την Παναγία Κανάλα για να προσκυνήσουν την θαυματουργή της εικόνα. Το δεκαπενταύγουστο μάλιστα στην περιοχή Κανάλα λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο πανηγύρι προς τιμή της Παναγίας.

Το λιμάνι του Μέριχα στην Κύθνο

Ο Μέριχας είναι ένα από τα φυσικά λιμάνια της Κύθνου και γενικότερα των Κυκλάδων μας, λόγω της διαμόρφωσής του. Είναι το πρώτο σημείο που βλέπει κανείς όταν φτάνει στην Κύθνο, γιατί από εδώ φεύγουν και ρίχνουν την άγκυρά τους τα επιβατηγά πλοία από το Λαύριο και τον Πειραιά. Ό,τι χρειαστείτε αμέσως μετά την άφιξή σας στο νησί είναι στα πόδια σας, όπως καταστήματα, τράπεζα, φαρμακείο, ταβέρνες και μπαρ.

Τα Λουτρά της Κύθνου

Ένα χωριό της Κύθνου,  που κατέχει τα τρία ζ : ζωντάνια, ζεστασιά, ζωή.
Κάθε μέρα είναι γεμάτη με νέες εμπειρίες στα Λουτρά, καθώς το παραθαλάσσιο αυτό χωριό προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία των ιαματικών λουτρών. Όποιος επισκέπτεται αυτές τις πηγές γεμίζει με ενέργεια και προσφέρει στον ίδιο και τους αγαπημένους του τη χαλάρωση που αξίζει να έχει κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Οι ιαματικές πηγές είναι γνωστές για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους καθώς όχι μόνο στη θεραπεία των ρευματικών και των αρθριτικών αλλά θεραπεύουν και ορισμένες γυναικολογικές παθήσεις. Στο παρελθόν μάλιστα ο βασιλιάς Όθωνας με τη γυναίκα του συνήθιζαν να επισκέπτονται αυτές τις πηγές, κάνοντάς τες έτσι δημοφιλείς για την αξεπέραστη θεραπευτική τους δράση. Η περιοχή των Λουτρών είναι από τα πιο όμορφα χωριά στη Κύθνο για φαγητό ή ένα δροσερό ρόφημα δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με τη μοναδική τους παραλία, αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές για τους ταξιδιώτες.

Η παραλία Κολώνα της Κύθνου

kanala studios kythnos-kolona

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κύθνου με χρυσή αμμουδιά και παράλληλα χαρακτηριστική, καθώς βρέχεται με θάλασσα και από τις δύο μεριές της. Το τοπίο τριγύρω της δημιουργεί αξέχαστες εικόνες. Η Κολώνα έχει έκταση 240 μέτρα και ακριβώς απέναντι από την παραλία θα βρείτε τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά. Τα ηλιοβασιλέματα είναι μαγευτικά με τα πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα να εκτείνονται μπροστά στα μάτια των λουόμενων.

Η Χώρα της Κύθνου

Η χώρα της Κύθνου ένα χωριό που το χαρακτηρίζεται για την αγνότητα και την απλότητά του. Τα σπιτάκια που θα συναντήσετε εκεί είναι λευκά με μπλε χρώματα στις πόρτες και τα παράθυρά τους. Τα λευκά σοκάκια θα σας μαγέψουν, το ίδιο και τα ταβερνάκια για φαγητό ή τα μπαρ για το ποτό σας. Δύο από τις εκκλησίες που αξίζει να δείτε από κοντά είναι αυτή του Αγίου Σάββα και η εκκλησία του Αγίου Σωτήρος. Η πρώτη είναι η παλαιότερη εκκλησία στη Χώρα, ενώ η δεύτερη θα σας εντυπωσιάζει με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της.

Η Δρυόπιδα της Κύθνου

Ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Κύθνου με ιδιαίτερη ομορφιά. Το χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι ότι τα σπίτια έχουν όλα τους κεραμοσκεπές, κάνοντας το χωριό ιδιαίτερα γραφικό. Οι κοντινές παραλίες που μπορείτε να επιλέξετε για τις βουτιές σας είναι το Ζογκάκι, το Κουρί, ο Άγιος Στέφανος, ο Άη Γιάννης, η Νάουσα, το Καλό Λιβάδι και το Λιοτρίβι. Αν είστε λάτρης της ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό, το Βυζαντινό και το Αγροτικό Μουσείο που βρίσκονται επίσης στην περιοχή της Δρυόπιδας.

Το σπήλαιο Καταφύκι της Κύθνου

Βρίσκεται στη Δρυόπιδα και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Κύθνου και ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια των Κυκλάδων. Μικροί και μεγάλοι επιθυμούν να το διασχίσουν σε όλο του το μήκος, το οποίο αγγίζει τα 600 μέτρα. Η θερμοκρασία του σπηλαίου είναι σταθερή στους 17oC, ενώ το ίδιο βρίσκεται σε υψόμετρο 190 μέτρων. Μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε.

Το Βρυόκαστρο της Κύθνου

Το Βρυόκαστρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού και ταυτόχρονα αξιοθέατο, καθώς η αρχαία πρωτεύουσα της Κύθνου βρισκόταν τειχισμένη και εκτεινόταν εκεί σε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων. Στην περιοχή του Βρυόκαστρου το μόνο που έχει απομείνει είναι θεμέλια ναών, σπήλαια και τα ερείπια της τότε αγοράς. Οι διαδικασίες των ανασκαφών συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και πρόκειται να δώσουν περισσότερο φως στην ιστορία της πόλης.

Book Now